7.12.2022. 22:10
0
Benjamina Karić razgovarala s predsjednikom Izraela
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić boravi u Izraelu gdje je razgovarala sa predsjednikom Izraela Isakom Hercegom (Isaac Herzog). Kako je navela, riječ je bilo o Sarajevu i ljepotama naše zemlje.


- Želim iskreno pozvati mudre državnike Izraela i Palestine, da dođu u Sarajevo i u ozračju Jerusalema Evrope nađu zajedničku riječ, jer kada se i minimalna kritična masa okrene razumijevanju i saradnji, moguća je stvarna promjena. Istinsko mirno rješenje je ono, koje je zasnovano na ljudskoj mjeri i pravdi i nepristrastnosti, koje su i jedini garanti njegove održivosti. A da bi se to uvidjelo-potrebna je ogromna državnička mudrost - navela je Karić nakon sastanka.

Dodaje da ono što uvijek pokreće ljudska djela su njihovi stavovi.

- Zato sam sretna, da vas iskreno iz našeg multikulturalnog bića pozovem da uspostavimo svestrane odnose razumijevanja i saradnje. Nigdje vas niko neće tako iskreno dočekati kao mi, sinovi bezbroj porodica koji su ginuli, u Drugom svjetskom ratu skrivajući svoju jevrejsku braću, pred naletima demonskih počinioca Holokausta, a tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu braneći domovinu - napisala je Karić.

Pozvala je na uspostavljanje naučne, ekonomske, investicione i svih drugih oblika saradnje,navodi Avaz. 


(A.R.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.