13.12.2022. 11:57
0
Ubistvo policajaca: Pročitajte kompletnu optužnicu Tužilaštva KS protiv Marinkovića, Macana i Trifkovića
FOTO: faktor
Nakon što je Kantonalni sud u Sarajevu u cijelosti potvrdio optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo podignutu protiv Aleksandra Macana, Save Marinkovića i Marka Trifkovića za ubistvo pripadnika MUP-a KS Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, Tužilaštvo je na svojoj zvaničnoj stranici objavilo i njen tekst.

Optuženi se terete se da su 26. oktobra 2018. godine u naselju Alipašino Polje oko 4 sata ujutro, nakon što su ih policijski službenici zatekli u krađi vozila u Geteovoj ulici, ispalili najmanje 20 hitaca u policijske službenike Adisa Šehovića i Davora Vujinovića koji su se nalazili u policijskom automobilu.

Policijski službenici su ubijeni, tako što je Adis Šehović od zadobijenih povreda odmah preminuo, dok je Davor Vujinović teško ranjen, usljed čega je nekoliko sati nakon podlegao povredama.

Kako se navodi u optužnici, nakon što su zatečeni prilikom krađe automobila "golf VI" na policajce su pucali Aleksandar Macan, koji je iz nepoznatog oružja ispalio najmanje dva hica i Sava Marinković, koji je pucao rafalno iz puškomitraljeza, ispalivši najmanje 20 hitaca. Trifković jedini nije pucao.
U nastavku pročitajte kompletan tekst optužnice:








Nakon potvrđivanja optužnice, Kantonalni sud u Sarajevu, odlučivat će po prijedlogu Tužilaštva KS o produženju pritvora za svu trojicu optuženih.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.