14.12.2022. 13:02
0
Šest osoba uhapšeno u nastavku akcije 'Hornet' predato Tužilaštvu BiH
Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminal MUP-a RS, u saradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo, u prijepodnevnim satima, predali su tužiocu Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju šetoricu osumnjičenih u okviru operativne akcije “Hornet”, usmjerenu na suzbijanje organizovanog kriminala u vezi sa neovlaštenim međunarodnim prometom droga.

Osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz KZ-a BiH.

Pripadnici te organizovane grupe, sumnjiče se za nabavku veće količine opojne droge “marihuana” sa teritorije R Crne Gore, te organizovani prenos, skrivanje i krijumčarenje opojne droge u BiH, a nakon toga i distribuciju i prodaju na širem području BiH.

Ove aktivnosti nastavak su operacija u predmetima sa dokazima iz dešifrovanih aplikacija Sky i Anom.

Tužilac će osumnjičene ispitati u zakonskom roku, nakon čega će odlučiti o podnošenju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane i nastavku istražnih aktivnosti u predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.