16.12.2022. 11:04
1
Obustavljen proces protiv Face TV: Nije moguće dokazati da je Hadžifejzović rekao ‘ubiti’
Vijeće Regulatorne agencije za komunikacije odbilo je prijavu protiv Face TV, saznaje Raport.

Direktor RAK-a Draško Milinović mimo procedura najavio je drastične kazne protiv Facea zbog nečega što je navodno rečeno u programu. Naime, on je optužio voditelja i vlasnika Senada Hadžifejzovića da je navodno rekao da Milorada Dodika treba ubiti.

Hadžifejzović i njegova Face televizija odmah su nakon toga objavili usporene snimke iz kojih se čuje da je kazao “umiriti”.

Međutim, kako je Raportu rečeno, Vijeće RAK-a održalo je sinoć sjednicu. Na njoj je donesena odluka da se obustavi proces protiv Face TV.

Navodno su članovi Vijeća dobili nalaz po kojem nije moguće utvrditi da je Hadžifejzović rekao “ubiti”.

Hadžifejzović je nekoliko puta pozvao sve forezičare i eksperte zvuka da analiziraju snimke. On je objavio nekoliko usporenih snimaka koji dokazuju njegove tvrdnje. Također, pozivaju je i Milinovića u emisiju međutim nije dobio odgovor.

(A. Balićevac)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.