17.12.2022. 10:13
0
Ništa od pozicije ministra sigurnosti: Nešić ne može proći provjere??!
U medijima je objavljena infrmacija kako je Nenad Nešić, predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS), mogući kandidat za novog ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine.

No, kako Vijesti.ba saznaju to se neće desiti. Naime, dobro obaviješteni izvori za taj medij tvrde da Nenad Nešić, ukoliko bude predložen za ministra sigurnosti, neće moći proći zakonom definirane provjere, koje vrše nadležne agencije poput SIPA-e.

Brojni izvori od ranije Nešića dovode u vezu sa istražnim radnjama, čak i sa aplikacijom Sky. U tom kontekstu Nešić se dovodi u vezu sa nedavno uhapšenim državnim ministrom Milošem Lučićem koji se sumnjiči za više koruptivnih djela i ostvarivanje nezakonite imovinska korist sebi i blisko povezanim osobama.

Upravo se ova istraga i hapšenje dovode u vezu sa raspakivanjem Sky aplikacije, a neki tvrde i da ona neće biti okončana na Lučićevom imenu, već da istražne radnje vode do lidera DNS-a Nenada Nešića, navodi isti izvor.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.