26.12.2022. 17:22
0
Akcija 'Šakal': Uhapšena četiri lica zbog prometa opojnim drogama
Nastavljajući aktivnosti u okviru strateškog opredjeljenja Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, po Naredbi Suda Bosne i Hercegovine, u saradnji i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, policijski službenici Uprave policije proveli su tokom dana akciju kodnog naziva "Šakal".

Tom prilikom na području Kantona Sarajevo izvršeni su pretresi objekata i vozila koje koriste osumnjičena lica, te su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenim krivičnim djelima, među kojima određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojne droge "Kokain" i "Marihuanu", više mobilnih telefona i veća količina novca.

Zbog sumnje da su počinili krivična djela iz člana 250. (Organizovani kriminal) u vezi sa članom 195. KZ BiH (Neovlašteni promet opojnim drogama), slobode su lišena lica nastanjena u Sarajevu, i to: K. B. rođen 1988.g., K. M. rođen 1984.g.,  J.  K. rođen 1970.g. i Z. B. rođen 1985.g.

Osumnjičena lica su smještena u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

Pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine policijski službenici Uprave policije MUP-a KS  nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenih krivičnih djela, kao i kriminalističkoj obradi osumnjičenih lica, navode iz Odjeljenje za odnose sa javnošću Uprave policije MUP-a KS. 



(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.