27.12.2022. 16:03
1
Obezbjeđenje nije imalo lak posao: Pogledajte kako je Vukanović izbačen sa sjednice NSRS
Predsjedavajući Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izbacio je tokom današnje sjednice poslanika Nebojšu Vukanovića.

U toku rasprave o predloženim zakonima kojima je predviđeno povećanje plata budžetskim korisnicima, Vukanović je iznosio podatke o visini cijena osnovnih životnih namirnica, o vrijednosti potrošačke korpe, kao i o visini plata. Zbog njegove diskusije Stevandić ga je više puta prekinuo, da bi na kraju dao pauzu i zatražio od obezbjeđenja da Vukanovića izvedu iz sale.

Kako se vidi na snimku koji se pojavio na Youtubeu, ni to Vukanovića nije smirilo pa je prišao do Stevandića i nešto mu dobacivao dok ga je obezbjeđenje pokušavalo izvesti vani.

Na snimku se vidi da je blo potrebno nekoliko pripadnika obezbjeđenja da bi Vukanovića udaljili sa sjednice.

Stevandić je kasnije pojasnio da je Vukanovića izbacio samo s ove tačke dnevnog reda, "kako bi se smirio".

(A. Balićevac)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.