10.1.2023. 18:34
0
Veju, veju pahulje širom BiH: "Stvaraju se uslovi za pravljenje vještačkog snijega"
Snijeg je došao i u bosanskohercegovačke gradove. Planine u Srednjobosanskom kantonu danas su osvanule pod snijegom. Iako se već smatralo da je turistička sezona u ovom kantonu potpuno podbacila zbog nedostatka snijega i neobično toplog vremena današnji snijeg obradovao je turističke radnike, ugostitelje ali i turiste.

U narednim danima očekuje se i prvo pokretanje ski liftova ove sezone, piše BHRT.

Padom prvih pahulja i temperature na Bjelašnici stvoreni su uslovi za vještačko osnježavanje, a time i za početak skijaške i borderske sezone.

Rukovodilac marketinga u Kantonalnom javnom preduzeću ZOI ‘84 Aldin Smajkan Feni je kazao da postoji mogućnost da u narednih sedam dana bude puštena barem jedna staza za prve skijaše.

- Sinoć je naša ekipa krenula da pruža maksimalne napore u pripremi skijaške sezone, iako će, prema najavama, temperature opet rasti - rekao je Smajkan.

image

Naglašava da su optimistični što se tiče nastavka skijaške sezone jer je za februar najavljen veliki broj skijaških takmičenja, prije svega internacionalnih.

- Sve ide po planu i zaista veliki napori su uloženi, očekujemo izvanrednu sezonu, a neće nedostajati ni zabavnog sadržaja. Veliki je broj takmičenja u sportovima koji nisu ovisni o snijegu - poručio je Smajkan.

Ono što je važno, dodaje, da su spremni i da imaju uslove za pravljenje snijega, te samo čekaju da se ispune svi drugi uslovi, a prije svega za to su bili neophodni vremenski

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.