19.1.2023. 16:07
0
Martinović: U razgovorima s Osmorkom osjetio sam volju da se rješavaju krucijalna pitanja
Novi/stari predsjedavajući Doma naroda Tomislav Martinović je u razgovoru za RTV HB iznio svoja očekivanja u procesu formiranja vlasti na nivou Federacije BiH, te o odnosu njegove stranke u koaliciji sa strankama “Osmorke”.

Započeli smo postupak za izbor delegata u Dom naroda BiH. Očekujemo da ćemo ovih dana predati i kandidatske liste za potpredsjednike i predsjednika Federacije. Utvrdili smo prijedlog koji se odnosi na hrvatskog predstavnika. Lidija Bradara je nominirana i dobila je 22 od 23 potpisa koliko ima Klub Hrvata. Nominiran je kandidat i ispred dijela Kluba Bošnjaka, a očekujemo nominaciju i za kandidata iz reda srpskog naroda - rekao je Martinović.

Martinović je istakao kako je u razgovorima sa strankama Osmorke osjetio njihovu volju i spremnost da zajednički rješavaju krucijalna pitanja i unutar Federacije, ali na nivou države. Izborni zakon je svakako jedna od tih stvari, a na federalnom nivou očekuje provođenje porezne reforme.


(Admir O.)

OsmorkaHDZ
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.