25.1.2023. 16:36
0
Ako uradi bilo šta mimo volje SNSD, Nešić "leti" iz fotelje: "Ukoliko pokuša da 'solira' kao novi ministar sigurnosti.."
Lider SNSD Milorad Dodik nije dao “blanko” podršku Nenadu Nešiću za funkciju ministra bezbjednosti BiH, što podrazumijeva da bi Nešić mogao da bude smijenjen s te pozicije ukoliko on ili DNS na bilo koji način odstupe od politike koju vodi SNSD.

Kako za Srpskainfo otkrivaju odlično obaviješteni izvori iz vrha najveće političke partije u Republici Srpskoj, na jučerašnjem “sastanku pomirenja” između lidera SNSD i “pobunjenih” funkcionera te stranke iz Istočnog Sarajeva, upravo je Nešićev “uslovni” ostanak u fotelji ministra bezbjednosti bio jedan od zanimljivijih detalja s navedenog sastanka.

– Ukoliko Nešić na bilo koji način pokuša da “solira” kao novi ministar bezbjednosti ili nešto pokuša da uradi na svoju ruku bez saglasnosti SNSD, ekspresno će biti pokrenuta procedura za njegovu smjenu. To je, između ostalog, dogovoreno na jučerašnjem sastanku predsjednika Dodika s funkcionerima Gradskog odbora SNSD iz Istočnog Sarajeva. Dakle, jedan pogrešan korak i Nešić leti iz fotelje – tvrde izvori našeg portala.

(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.