27.1.2023. 20:41
0
Sastaju se lideri Osmorke: Poseban sastanak nakon današnjeg "neusaglašenog" glasanja za delegate Doma naroda
SDP kao najveća strajka Trojke, nije dobila nijednog delegata u državnom Domu naroda nakon današnjeg glasanja, što predstavlja politički poraz za stranku koja predvodi Trojku.

Zbog toga bi, početkom naredne sedmice, trebao biti održan sastanak lidera osmorke, saznaje Istraga.ba.

Tema sastanka će biti, prema pisanju ovog portala, dalje funkcioniranje te koalicije na nivou FBiH.

Povod za sastanak je neusaglašeno glasanje prilikom izbora delegata za Dom naroda PS BiH.


Podsjetimo, SDP je tokom današnjeg glasanja imao kandidatske liste za delegate iz reda Bošnjaka i reda Hrvata, ali nisu dobile dovoljan broj glasova.

U državni Dom naroda iz Kluba Bošnjaka izabrani su Šefik Džaferović (SDA), Safet Softić (SDA), Dženan Đonlagić (DF), Kemal Ademović (NiP) i Džemal Smajić (SBiH). Kad su stranački uspjesi u pitanju, SDA je prošla najbolje sa dva delegata.


(Admir O.)

Iz Kluba Hrvata su izabrani Marina Pendeš, Dragan Čović i Zdenko Ćosić ispred HDZ-a, Ilija Cvitanović (HDZ 1990) i Zlatko Miletić (ZNG).

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.