29.1.2023. 20:58
0
Kompanija Tesla do kraja godine dolazi u Bosnu i Hercegovinu
Dok mladi masovno odlaze iz zemlje, posljednju nadu za ostanak ulijeva otvaranje novih radnih mjesta. U protivnom prijeti nam budućnost "zemlje staraca".

Na sreću, još ima pozitivnih priča. Takva nam upravo stiže iz Bijeljine, gdje američka kompanija „Tesla“, u vlasništvu Ilona Maska, do kraja godine dolazi u Bosnu i Hercegovinu. Tu informaciju za BHRT potvrdili su u preduzeću „PASS“ koje se bavi proizvodnjom dijelova za autoindustriju.

Kompanija „PASS“ iz Bijeljine, koja proizvodi savitljive cijevi za autoindustriju, do kraja godine proizvodiće i dijelove za čuvene električne automobile kompanije „Tesla“, kažu iz ove firme, koja je u većinskom vlasništvu njemačke kompanije Pass automotive east.

"Pregovori su na veliko, rade se, već su u Njemačkoj. Nadam se da će krajem godine doći famozni Tesla. Radimo crijeva za protok pritiska, zraka, ulja, goriva. Pošto smo mi većinska njemačka firma proslijediće nam prozvodnju i vrstu proizvoda koje mi radimo i držimo monopol za autoindustriju“, kazao je direktor kompanije "PASS" Rado Maletić. 

Kao razloge za dolazak američkog giganta u Bosnu i Hercegovinu Maletić navodi jeftinu radnu snagu i visok kvalitet. U PASS-u se već proizvode dijelovi za brojne svjetske kompanije.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.