30.1.2023. 14:20
1
Velika previranja u SDA ZDK: Tešanjska struja preuzima kormilo?
Ranije je objavljeno da su u Kantonalnom odboru (KO) SDA ZDK počela unutarstranačka previranja zbog neuspjeha oko formiranja vlasti na nivou ZDK.

Najuticajni član SDA u ZDK je iz Tešnja, državni zastupnik Šemsudin Mehmedović koje navodno već ima potpunu kontrolu nad općinskim odborima ove stranke u Tešnju, Usori, Doboj jugu, Maglaju, Žepču, Zavidovićima i Varešu. 

Ukoliko kadrovi iz Tešnja preuzmu kontrolu nad KO SDA ZDK moguće je da će doći i do preslaganja Vlade ZDK pa bi tako novu većinu činili SDA, BHI FK, HDZ, a vrlo moguća je i opcija sa SDP-om imajući u vidu da je lokalni SDP Tešanj u komabitaciji sa SDA na lokalnom nivou.

U toj varijatni van vlasti bi ostao NiP, NES i Naša stranka, pa moguće i DF i SBB (mada je Omer Škaljo, koji je ušao sa liste SBB-am uvijek u svim kombinacija koje čine vlast), piše Crna hronika.


(A.R.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.