1.2.2023. 9:04
2
Iz budžeta izdvojeno 1.950.000 KM za izgradnju azila za napuštene pse
Nakon više godina čekanja objavljen je tender za izgradnju Prihvatilišta za napuštene životinje u Prači.

Meni je drago reći da je konačno nakon niza bezuspješnih pokušaja raspisivanja tendera za prvu fazu izgradnje prihvatilišta u Prači, Veterinarska stanica prije nekoliko dana objavila tender na stranici javnih nabavki Bosne i Hercegovine. Nadam se da će tender biti uspješan i da ćemo već na proljeće vidjeti izvođače radova na terenu, izjavio je ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić.

Nakon dolaska nove uprave u KJP „Veterinarska stanica“ aktuelizirao se proces sistemskog rješavanja problema pasa lutalica na području Kantona Sarajevo i izgradnja „Centra za udomljavanje pasa Prača1“.

– Želimo naglasiti da smo morali napraviti niz neophodnih aktivnosti koje su prethodile raspisivanju tendera, u što se ubraja i ishodovanje svih neophodnih dozvola za početak radova. Urađena je i revizija postojećeg projekta, obzirom da je u njemu postojao niz grešaka koje je trebalo ispraviti u smislu bolje funkcionalnosti samog objekta. Unaprijeđeni su i uvjeti u postojećem prihvatilištu kroz izradu Standardnih operativnih procedura (SOP), te raznih pravilnika. Posebno je bitno istaknuti i da je urađena nova sistematizacija i riješen status uposlenika u Prihvatilištu. Prihvatilište je otvoreno za javnost, a posebno smo ponosni na činjenicu da smo izgradili dobru saradnju i vratili povjerenje volontera i nevladinog sektora, istakla je direktorica KJP „Veterinarska stanica“ Nasiha Spahić.

Urađen je i rebranding Prihvatilišta s novim vizuelnim identitetom i u skladu sa standardima, a shodno tenderskoj dokumentaciji, pvom fazom izgradnje planirano je rušenje postojećih objekata i priprema gradilišta, izgradnja glavnog objekta Prihvatilišta za napuštene životinje, izgradnja tri paviljona (hodnika) za smještaj napuštenih pasa s područja Kantona, izgradnja potrebne vodovodne i kanalizacione mreže, te izgradnja privremenog smještaja za pse iz prihvatilišta za napuštene životinje s područja Kantona Sarajevo.

Za ovu fazu izgradnje Prihvatilišta u Prači Ministarstvo privrede izdvojilo je 1.950.000 KM.

Tender za prvu fazu izgradnje Prihvatilišta za napuštene životinje u Prači objavljen je 26. januara i otvoren je do 27. februara tekuće godine.


(Admir O.)

AzilPsi
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.