1.2.2023. 10:49
0
Vatrogasci u Engleskoj fotografisali tijela žena stradalih u nesrećama: Fotke dijelili na Whatsappu i komentirali donji veš
Britanska policija istražuje tvrdnje da su vatrogasci iz vatrogasne službe Dorsetta i Wiltshirea (DVFS) fotografisali tijela žena koje su poginule u saobrac´ajnim nesrec´ama, a zatim fotografije razmjenjivali na Whatsappu. Da stvar bude jezivija, postoje optužbe da su vatrogasci iz sporne grupe međusobno razmjenjivali uvrede na račun stradalih.

Vatrogasac je potvrdio da su vatrogasci komentarisali vrstu donjeg veša koje su žrtve nosile u nesrećama, piše index.hr.

Vatrogasna služba je u saopštenju navela da su „šokirani i zgroženi“ optužbama. Policija Dorseta, nakon konsultacija sa policijom Wiltshirea, najavila je pokretanje istrage.

- Gledanje mrtvog tijela trebalo bi da vas rastrgne, a ne da poželite da ga slikate, da biste se kasnije šalili. Zato što je to nečija voljena osoba, zar ne? To je nečiji rođak - naveo je jedan od vatrogasaca.

Nekoliko vatrogasaca je također govorilo o stalnom seksualnom uznemiravanju kojem su izložene u stanici, navodeći kako ih je jedan vatrogasac tražio od njih za seksualne usluge na mjestu požara. Navodno je to dio njih često praktikovao.

Vatrogasna služba je istakla da su „duboko zabrinuti“ zbog optužbi i najavila sprovođenje istrage.

- Kao dio ove istrage, daću svim našim zaposlenima priliku da razgovaraju sa nezavisnom organizacijom. Zamolili bismo da nam sve žrtve daju dodatne informacije kako bismo mogli da istražimo ove navode - rekao je Ben Ansel, vatrogasni oficir.


(Admir O.)

Vatrogasci
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.