3.2.2023. 8:06
0
Ivica Puljić oštro osudio sramotne poruke iz Čapljine: Bijednici su to koji ne zaslužuju da ih se zove ljudima
Nakon što su u javnost procurile sramne poruke iz Hercegovine, reakcije stižu sa svih strana. Na ovu temu oglasio se i Ivica Puljić, čuveni bh. novinar i dugogodišnji dopisnik Al Jazeere.

Puljić je iz Washingtona oštro osudio poruke iz Čapljine.

“S tugom i zgražanjem gledam što su fašisti poručili Bošnjacima i muslimanima u Čapljini. Nekakvi ustašoidni idioti se oglašavaju. Bijednici su to koji ne zaslužuju da ih se zove ljudima. Oni su obično smeće čije su duše začepile kanalizaciju kojoj pripadaju”, poručio je Puljić na društvenim mrežama.

Podsjetimo, na dijelu mosta dr. Franje Tuđmana u Čapljini osvanuli su jučer, 2. februara uvredljivi grafiti usmjereni prema muslimanima.

Grafiti su osvanuli na dijelu mosta koji se nalazi na istočnoj strani Neretve.

Jedan grafit poručuje ”Smrt Baliji” i iznad njega je nacrtano slovo ”U” s križem, dok je drugi još strašniji. Na njemu piše ”Klat ćemo muslimanske žene i djecu”.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.