7.2.2023. 14:03
0
“Biće sprovedene sve aktivnosti iz programa”: Šta sve planira prvi čovjek Tuzle
FOTO: N1
U centrali SDP-a u Sarajevu održan je sastanak predasjednika ove stranke Nermina Nikšića sa čelnicima iz Tuzle, među kojima su Slađo Ilić (predsjednik tamošnje organizacije) - ali i novi i stari gradonačelnici Tuzle Jasmin Imamović i Zijad Lugavić. Još jednom je predstavljen novopečeni 'prvi čovjek Tuzle', a on je priliku iskoristio i da ponovi obećanje da će svih 60 stavki navedenih u njegovom programu biti realizirano do kraja mandata koji ističe za dvije godine, prenosi N1.

Nakon što je dugogodišnji gradonačelnik Tuzle, ovu poziciju zamijenio klupom u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine, na prijevremenim izborima izabran je SDP-ov Zijad Lugavić.

Nermin Nikšić se zahvalio građanima “što Tuzla uz Beč i Rijeku ostaje simbol odbrane socijaldemokratije”, a o noovprečenom gradonačelniku Tuzle govorio je i njegov prethodnik Jasmin Imamović.

“Glasanjem za Lugavića glasali su za poštenje, iskustvo i znanje. Doktor je ekonomskih nauka, bio je pomoćnik gradonačelnika 10 godina za različite oblasti. Bio je najidealnija osoba da nastavi voditi službu. Sačuvat će sve postignuto u Tuzli, i stvoriti nove vrijednosti”, naveo je Imamović koji je na čelu Tuzle proveo više od 20 godina.

Lugavić je, potom, obećao da će svih 60 aktivnosti iz njegovog programa rada biti apsolutno ispoštovane do kraja mandata.

“Stvarat ćemo još bolji ambijent za ostanak mladih i njihovo uključivanje u procese donošenja odluka”, obećaje, dok dodaje da će se istovremeno raditi i na smanjenju zagađenja zraka, jačanju ekonomije, razvoju komunalnih usluga, njegovanju tekovina antifašizma po kojima je, rekao je, Tuzla prepoznata u cijelom svijetu.

Biće posvećen, dodao je, i socijalnim kategorijama.

“Posebnu pažnju ćemo im posvetiti, u Budžetu za 2023. godinu smo povećali sredstva jer smo svjesni svih posljedica inflacije. Za boračku populaciju smo izdvajali najviše u kantonu, tu politiku ćemo voditi i dalje, još kvalitetnije. Veoma bitna nam je briga i prema osobama treće životne dobi”, naveo je, dodajući da će se nastaviti dosadašnje aktivnosti i prema ovoj kategoriji, naročito onima koji su ostali sami.

Najavljuje i veći obim kulturnih manifestacija – koje će, na kraju krajeva, biti jednako posvećene kako mladim, tako i osobama treće životne dobi.

Cjelokupna administracija i Gradsko vijeće Tuzle će, nastavlja on, imati u fokusu građane, privrednike, nevladine organizacije – samo na takav način možemo garantovati sve segmente razvoja.

Upitan o tome da li i i kako planira unaprijediti povezanost Tuzle i glavnog grada BiH najavljuje da su dva grada već vezana ljubavlju.

“Do sada se nije desio ovako visok broj Tuzlanki i Tuzlaka koji su predstavnici na federalnom i državnom nivou. Siguran sam da će na najkvalitetniji način zastupati naše interese. Dokaz za pomak je i sastanak u Tuzli sa izvršnim direktorom Autocesta FBiH, gdje je predstavio projekat autoputa – to je prvi korak u višedecenijskoj blokadi Tuzle koja nije imala ni metar brze autoceste. Privreda i ekonomija je ono što nas povezuje, a osnovni preduslov je infrastruktura. I investitori vas za to prvo upitaju”, naveo je Lugavić.

Ističe nadu da će se već u drugoj polovini godine načiniti prvi koraci u radovima na izgradnji autoputa, prenosi N1. 

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.