23.2.2023. 12:45
0
"Zmajevi" večeras protiv Crne Gore u Tuzli: Ključni meč kvalifikacija za SP
Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će na parketu tuzlanskog Mejdana ugostiti selekciju Crne Gore u jednom od ključnih mečeva kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje se ove godine održava u Indoneziji, Japanu i Filipinima.

Crnogorci su ljetos u Podgorici savladali Zmajeve sa 88:69 i sigurno je da izabranici Adisa Bećiragića imaju ogromnu želju da im se revanširaju pred domaćom publikom.

S pobjedom bi reprezentacija BiH zadržala šanse da se plasira na SP, ali bi joj, uz eventualni trijumf nad Mađarskom u posljednjem kolu, trebala i pobjeda Češke u Crnoj Gori.

Ukoliko bi, pak, Zmajevi savladali večerašnjeg rivala s razlikom većom od 19 poena, u posljednjem susretu kvalifikacija sami bi odlučivali o vlastitoj sudbini.

- Za nas veoma bitan meč, trebali bismo dobiti s barem 20 poena razlike da bismo protiv Mađarske igrali utakmicu za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Sigurno da će biti izuzetno teško, Crna Gora je kvalitetna ekipa, ali mislim da ćemo mi pred našom publikom imati veliku motivaciju da ostvarimo visoku pobjedu - kaže Gordan Firić, pomoćnik selektora Adisa Bećiragića u stručnom štabu Zmajeva.

Utakmica BiH - Crna Gora počinje u 20 sati, uz direktan prijenos na kanalu Sport Klub 3.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.