28.2.2023. 17:00
1
Mašić podsjetio da su SDA i DF 2015. podržali Bradaru i Čavaru za najviše funkcije
U Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH danas je izabrana Lidija Bradara (HDZ) za predsjednicu Federacije BiH.

Iz SDA i DF su protestirali protiv njenog izbora spominjući kao razlog "njenu podršku ratnim zločincima", što je aluzija na zajedničku sliku s osuđenim ratnim zločincem Darijom Kordićem.

Međutim, i sama SDA je do prije koju godinu, onda kada formirala vlast sa HDZ-om, dala podršku istim kadrovima.

Na ovu činjenicu upozorio je zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Damir Mašić, navodi Avaz.

- One million dollar question:

Ko je 2015. izabrao Lidiju Bradaru za predsjedavajuću Doma naroda Parlamenta Federacije BiH i Marinka Čavaru za Predsjednika Federacije BiH?

Ja znam, ali me sramota ispred onih koji ne znaju ili danas ne žele da znaju - napisao je Mašić, podsjećajući da su tada upravo partneri iz SDA i DF-a podržali Bradaru i Čavaru za najviše funkcije.


(A.R.)

 
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.