4.3.2023. 21:40
2
Efendić o Vojinu Mijatoviću kao potencijalnom ministru u Vladi FBiH: On nije nikakvo rješenje. Nije ni rođen u Bosni i Hercegovini
Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Semir Efendić govorio je večeras o formiranju vlasti u Federaciji BiH kazavši da je jedno od potencijalnih rješenja za kojim može potegnuti visoki predstavnik jeste da obaveže rukovodstvo entiteta da prihvati prijedlog većine u parlamentu.

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu komentarisao je i odnos sa koalicionim partnerom Vojinom Mijatovićem. Komentarisao je Vojinovu tvrdnju da je SBiH zajedno sa NES-om izradio SDP.

“Što se tiče kolege Mijatovića mislim da je imao negativnu ulogu u manjem bh. entitetu, da je upropašten Pokret za državu. Mi smo kao kao Stranka za Bosnu i Hercegovinu bili potpisnici ugovora, izigrani smo prilikom njegove realizacije. Taj pokret je ključno učestvovao da Dodik dobije četvrtog kandidata za Dom naroda Bosne i Hercegovine.

Nemam dobro mišljenje o tome šta radi Vojin Mijatović, pogotovo nemam mišljenje da se on preseli u Federaciju Bosne i Hercegovine jer čujem i takve priče.

Mislim da to nije u redu, on je svoje političko djelovanje bazirao na manjem bh. entitenu i neka nastavi tamo raditi. Nije u redu da nas provocira, tu je sporna i njegova historija i njegova sadašnja uloga i da budem iskren ja ne vjerujem da su njegova namjere i pozadina čista. To je čovjek koji nije ni rođen u Bosni i Hercegovini.

Hoće li to tako biti za godinu dana, ja ne znam. Ja ga poznajem kada je pričao potpuno drugačije kada je Republika Srpska obilježavala 9. januar. Ja bih prije vjerovato Srbinu potpredsjedniku Federacije koji je bio u Armiji BiH nego Vojinu Mijatoviću, Dodikovom savjetniku.

Mislim da Vojin Mijatović ima čudnu pozadinu, i imali smo njegovo djelovanje potpuno suprotno ovom današnjem. I ne znam kada do kada će važiti ovaj njegov nastup. Nema potrebe da on koji je bio kandidat u RS-u bude nama ministar u Federaciji. On treba tamo da ide.

Ja govorim o tome da se on fokusirao na izbornoj kampanji na izborno tijelo iz Republike Srpske, zašto sada bježi. Mislim da on nije nikakvo rješenje u Vladi Federacije", rekao je Efendić. 

(A. Balićevac)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.