6.3.2023. 22:06
1
Sramotne optužbe Milorada Dodika: "Američki ambasador je sve učinio da pokaže da je navijač i plaćenik od strane muslimana!"
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da je američka Ambasada svojim saopštenjem o izjavi poglavara Islamske zajednice u BiH Huseina Kavazovića pokazala da je na strani muslimana i da Srbi treba da se zamisle o tome.

"Dozvoliti da neko ko je vjerski lider prijeti oružjem, to znači da se ovdje uvodi politički islam u oružanom smislu, kako je to činjeno u nekim drugim mjestima u svijetu. Ako ambasador SAD misli da je to u redu i da to iskoristi kao napad na Republiku Srpsku, odnosno lično na mene, o da to više govori o njemu, a ne o meni", rekao je Dodik.

Dodik je rekao da je američki ambasador u BiH Michael Murphy prevazišao sve okvire uljudnog diplomatskog ponašanja i da jasno pokušava da stavi do znanja na čijoj je strani.

"Nije se pojavljivao kada je imam govorio ružno o Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Sve je učinio da pokaže da je navijač i plaćenik od strane ovih muslimana i njihovih interesa u BiH", naveo je Dodik za Srnu.

On je dodao da su Srbi preživjeli mnoge, te da će preživjeti i takvog nekorektnog tipa. “Ostajem pri onom da je najsretnija zemlja Amerika, jer nema američkog ambasadora”, rekao je Dodik.

(A. Balićevac)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.