15.3.2023. 10:21
0
SDA, NES, DF i Stranka za BiH podijelile funkcije u USK
FOTO: NES
SDA, NES, DF i Stranka za BiH utvrdile su i imena kandidata za članove buduće Vlade USK. Ovo je uslijedilo nakon dogovora o zajedničkom formiranju vlasti.

Premijer USK ostaje Mustafa Ružnić (NES), isto kao što i Muriz Halkić (NES) ostaje ministar zdravstva. NES je kandidovao svog Adisa Džanića za ministra poljoprivrede, dok bi novi ministar za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša trebao biti Senad Dizdarić.

Što se tiče Stranke za BiH na poziciji ministrice privrede ostaje Samra Mehić.

Demokratska fronta je za ministra obrazovanja predložila svog Edvina Alijanovića, a za ministra unutrašnjih poslova predložili su Božidara Živka.

SDA je predložila tri svoja kandidata u novu Vladu USK. Radi se o Esadu Bašagiću koji je kandidat za Ministra za boračka pitanja, Sanel Mahić za ministra finansija, te Dragan Polimanac za ministra pravde.

Podsjećamo, Skupština Unsko-sanskog kantona treba danas da potvrdi novu Vladu USK.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.