15.3.2023. 22:50
1
Nikšić, Konaković i Forto sutra o aktuelnoj političkoj situaciji
U Centrali SDP BiH u četvrtak će biti održana press konferencija predsjednika SDP-a, NIP-a i Naše stranke.

Nermin Nikšić, Elmedin Konaković i Edin Forto govorit će o aktuelnoj političkoj situaciji. 

Bit će ovo prvo zajedničko obraćanje predsjednika trojke nakon što je dio stranaka osmorke napravio vlast u Unsko-sanskom kantonu sa SDA. 

NES i Stranka za BiH još uvijek su dio osmorke kada je riječ o federalnom nivou, s obzirom da u državnoj vlasti ne učestvuju. 

Stranka za BiH dogovorila je sa trojkom i formiranje Vlade KS koja bi trebala biti potvrđena 24. marta. 

Nermin Nikšić još uvijek je jedini kandidat za premijera FBiH, ali za sada nema saglasnost oba potpredsjednika kako bi se zvanično predao prijedlog za sastav Vlade FBiH jer potpredsjednik FBiH Refik Lendo (SDA) smatra da se vlast ne može praviti bez te stranke koja je dobila najveći broj glasova. 


(Patria/A.R.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.