21.3.2023. 14:49
0
EPBiH izdate licence za proizvodnju električne energije na 15 godina
Regulatorna komisija za energiju u Federaciji BiH, izdala je JP Elektroprivreda BiH dozvolu za rad-licence za proizvodnju električne energije na period od 1. januara 2023. do 31. decembra 2038.godine, čime su JP Elektroprivreda BiH prvi put u oblasti proizvodnje električne energije, dodijeljene licence na vremenski period u trajanju 15 godina.
S obzirom na to da se radi o objektima koji su dugi niz godina u proizvodnom portfoliju JP Elektroprivreda BiH, uloženi su značajni napori kako bi se prikupili svi potrebni akti, tehnička dokumentacija, te izradila detaljna tehnička i pravna pojašnjenja. 
 
Dozvole su izdate za hidroelektrane  Jablanica, Salakovac i Grabovica, termoelektrane Tuzla i Kakanj,  kao i hidro kapacitete Bihać, Una, Krušnica, Modrac, Sniježnica, Bogatići i Osanica.
  
Ovom prilikom prvi put je izdata i dozvola za rad novog proizvodnog objekta – Vjetroparka Podveležje 1.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.