21.3.2023. 22:27
0
U Sarajevu preminuo čuveni srebrenički doktor Sabit Begić
U Sarajevu je danas u 83. godini preminuo doktor Sabit Begić iz Srebrenice. Begić je prije rata bio dugogodišnji direktor Doma zdravlja u Srebrenici, te je dao svoj veliki doprinos u razvoju zdravstva na ovoj općini.

Prije rata srebreničke majke porađale su se u svojim kućama i van ovog grada. Ta praksa prekinuta je početkom 1980. godine, kada je, zahvaljujući Općini, privredi Srebrenice i doktoru Sabitu Begiću, Dom zdravlja dobio savremeno porodilište.

Doktor Begić je tokom rata radio u Sarajevu, a nakon toga u Ilijašu do odlaska u penziju. Po povratku u Srebrenicu u svojoj kući otvorio je ordinaciju i besplatno liječio sve građane Srebrenice.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.