23.3.2023. 13:59
1
U akciji FUP-a u Sarajevu navodno uhapšen Mustafa Dučić Mućo, nekada "desna ruka" Ismeta Ćele Bajramovića i čelnik FK Sarajevo
FOTO: Arhiva/Ilustracija
Sinoć je Federalna uprava policije, po nalogu Tužilaštva ZDK, lišila slobode dvije osobe u Sarajevu i Konjicu.

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP)  su uhapsili dvije osobe zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo "Lihvarstvo" i "Ugrožavanje sigurnosti".

Službenici FUP-a su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti proveli operativno taktičku akciju "Omega" zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela "Lihvarstvo" i "Ugrožavanje sigurnosti" Krivičnog zakona FBiH.

U sklopu navedenih aktivnosti a po naredbama Općinskog suda u Visokom izvršeni su pretresi na ukupno pet lokacija na području Kantona Sarajevo i Hercegovačko-neretvanskog kantona te su tom prilikom uhapšene dvije osobe i pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

Uhapšene osobe slobode će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predata nadležnom kantonalnom tužilaštvu uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Poznat identitet jednog uhapšenog

Kako saznaje portal Etto, navodno je uhapšen bivši čelnik FK Sarajevo i vlasnik restorana "Popaj" na Jezeru Mustafa Dučić Mućo, zbog sumnje na iznudu.

Njega su pripadnici specijalne jedinice FUP-a zatekli u objektu. Zbog istog krivičnog djela uhapšena je još jedna osoba u Konjicu, tačnije u restoranu "Orahovica".

Restoran "Orahovica" je inače u vlasništvu predsjednika KO SDA Sarajevo Fikreta Prevljaka.

Navodno su iznuđivali osobu iz Visokog. Inače, Mućo je važio za jednog od najboljih prijatelja i za "desnu ruku" Ismeta Bajramovića Ćele.

Prema pisanju istog medija, drugi uhapšeni je navodno Husnija Bašinac.

Bašinac je poznati prijeratni sarajevski hrvač i privrednik.

Inače, poznat je i kao veliki ljubitelj sporta, muzike i mode.

U prošlosti je činio sve da sarajevski hrvački dobiju što bolje uslove za rad, pazio je na malonogometnu ekipu "Arija", a pjevači su ga opsjedali tražeći mu modne savjete.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.