24.3.2023. 8:11
0
Skupština KS danas potvrđuje novu Vladu
Danas zasijeda Skupština KS, a Kanton Sarajevo trebao bi tako i dobiti novu Vladu koju će činiti stranke trojke i Stranka za BiH. Ove četiri stranke imaju 24 zastupnika od 35. Na sjednici bi trebalo doći i do promjene u rukovodstvu Skupštine KS gdje će umjesto Igora Stojanovića koji je izabran za potpredsjednika FBiH biti imenovana Jelena Pekić. Zamjenski mandat za Igora Stojanovića dodijeljen je Belmi Kapo.

Premijer KS Nihad Uk dolazi iz Naše stranke, a ta stranka dobila je i resor pravde i uprave gdje će ostati Darja Softić-Kadenić i visokog obrazovanja, nauke i mladih gdje su predložili Pavla Krstića.

SDP BiH dobio je četiri ministarstva i to zdravstva, kulture i sporta, rada i socijalne politike, saobraćaja a za ministre su predloženi Haris Vranić, Kenan Magoda, Enda Pavić Penčenković i Adnan Šteta.

Narodu i pravda također su pripala četiri resora i to: privrede, unutrašnjih poslova, boračkih pitanja, odgoja i obrazovanja. NIP je predložio za ministre Zlatka Mijatovića, Admira Katicu, Omera Osmanovića i Naidu Hota-Muminović.

Stranka za BiH dobila je dva resora i to finansije i komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša u Kantonu Sarajevo gdje su predložili Emira Dedovića i Almira Bečarevića.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.