24.3.2023. 9:40
10
"SDA koju sam volio i bio njen član - više ne postoji. Uništio je Alija Izetbegović. Ni danas nisam protiv stranke, nego protiv dinastije"
Gost jučerašnje emisije Polis na TVSA bio je Džemaludin Latić, bh. pisac i profesor na Fakultetu islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Za ovu emisiju je govorio o Ramazanu, njegovom značaju i suštini, pritom ga opisujući kako kroz duhovnu, tako i socijalnu dimenziju, naglasivši "kako nam je Bog propisao post da bismo se Njemu približili, ali i da bismo postali umilniji prema ljudima oko sebe".

Profesora Latića većina doživljava drugačije, a kako i on sam za sebe kaže – “Ja sam u Sarajevu progonjeni pisac”.

Poznat je po tome što se ne ustručava reći ono što misli, o kome god riječ bila, te se nakon razgovora vjerskog karaktera prešlo na teme koje se tiču politike. Nakon nekoliko riječi o prošlim vremenima, profesor Latić je spomenuo i Stranku demokratske akcije, čiji je nekada i sam bio član.

Danas, mnogo godina poslije, kaže kako ona SDA koju je on volio i čiji je bio član – više ne postoji.

- SDA je uništio Alija Izetbegović, ona više ne postoji - rekao je Latić.

Dalje pojašnjava kako on nije protiv stranke, nego protiv dinastije, koja je tu, riječi su profesora Latića.



(Ajdin B.)

10
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.