24.3.2023. 11:23
0
Iz BiH protjeran još jedan državljanin Bangladeša
Služba za poslove sa strancima izvršila je danas postupak prisilnog udaljenja jednog državljanina Bangladeša koji je nezakonito boravio u Bosni i Hercegovini, što je drugo po redu prisilno udaljenje državljana Bangladeša koje je Služba realizovala u ovoj sedmici.

Aktivnost prisilnog udaljenja je realizovana nakon uspješne saradnje Službe za poslove sa strancima sa vlastima Bangladeša koja se odnosila na postupke utvrđivanja identiteta i izdavanja putnih dokumenata.

Navedeni državljanin Bangladeša je prije udaljenja bio smješten pod nadzor u Imigracioni centar Službe za poslove sa strancima, a prisilno udaljenje je realizovano komercijalnim letom sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo. Službenici osiguranja i pratnje Službe za poslove sa strancima, državljanina Bangladeša pratit će do zemlje porijekla, gdje će biti predat nadležnim organima matične države, saopćio je SPS.

Proces povratka i readmisije je važan elemenat sveobuhvatne imigracione politike, te će Služba za poslove sa strancima aktivnosti prisilnog udaljenja iregularnih migranata nastaviti i u narednom periodu. Kontinuiranim provođenjem ovog postupka napravljen je značajan iskorak u suprotstavljanju neregularnim migracijama i još jednom je potvrđena spremnost i opredijeljenost Službe za poslove sa strancima za što efikasnije upravljanje migracijskim procesima u BiH.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.