24.3.2023. 19:17
0
Dodikovu dvoličnost ismijavaju: Kako je pričao 2022., a kako govori danas
Transparency International BiH objavio je video u kojem pokazuju Dodikovu dvoličnost kada je u pitanju donošenje zakona o javnosti rada neprofitnih organizacija i šta je o USAID-ovom finansiranju nekada govorio.

Video u jednom svom dijelu pokazuje šta je predsjednik RS-a govorio jučer o Američkoj agenciji za međunarodni razvoj (USAID).

“Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) daje novac raznim mešetarima, političkim partijama, nevladinim organizacijama”, kazao je jučer Dodik.

Također, objavili su paralelno i dio njegovog govora o istoj temi, koji je rekao 21. januara 2022. godine.

“USAID je u proteklim godinama dao ozbiljan novac za podršku i u Republici Srpskoj i mi smo na tome zahvalni. Ostajemo posvećeni saradnji”, kazao je Dodik 2022. godine.

Svakako je zanimljivo koliko je predsjednik RS-a promijenio mišljenje za samo godinu dana.

Podsjećamo, Vlada RS-a usvojila je Nacrt zakona o javnosti rada neprofitnih organizacija.

Dodik je najavio da će novim zakonom biti regulisano da nevladine organizacije morati prijavljivati ne samo financijske transakcije, nego i sve što rade.


(Admir O.)

 

 
DodikRS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.