27.3.2023. 8:29
0
Glavni pretres u predmetu "Sava Marinković i drugi": Danas svjedoče tri svjedoka
Glavni pretres u predmetu „Sava Marinković i drugi“ vezan za slučaj ubistva policajaca u oktobru 2018. godine, bit će nastavljen danas u Kantonalnom sudu u Sarajevu.

Ovo ročište je trebalo biti održano prošle sedmice, međutim, zbog dojave o bombi u sudu, ono je prolongirano.

Prethodne sedmice, svoje svjedočenje je započeo inspektor MUP-a KS Admir Šalaka i on će, uz još sva svjedoka, nastaviti svoje izlaganje.

Pred sudom su do sada svjedočili članovi istražnog tima koji je oformljen specijalno za ovaj slučaj i to su Emir Mehmedagić, Senaid Muminović, Aleksandra Mizdrak i Meliš Fišo.

Članovi istražnog tima i uposlenici SIPA-e i MUP-a KS su svjedočili o prikupljenim dokazima do kojih su došli koristeći podatke iz Sky aplikacije.

Zbog dojave o bombi prekinuto suđenje optuženim za ubistvo sarajevskih policajaca
Podsjećamo, 26. oktobra 2018. godine ubijeni su sarajevski policajci dok su bili na dužnosti Adis Šehović i Davor Vujinović.

Trojica optuženih u ovom predmetu u Sava Marinković, Aleksandar Macan i Marko Trifković i njima se na teret stavljaju krivična djela "Ubistvo" i "Teška krađa", prenosi avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.