27.3.2023. 11:50
0
Zuhrić vs. Čengić: Hoće li Čović "vladati do smrti" ili idemo ka građanskoj državi?
Sa kolegom Irfanom Čengićem (SDP) bi se složio oko dosta stavova koje je iznio danas na temu Schmidtovih najavljenih poteza, i posebno treba pohvaliti činjenicu da diže glas protiv onoga što radi i njegova partija, poručio je Albin Zuhrić, delegat u Domu naroda FBiH iz Demokratske fronte.

“Istovremeno, nimalo se ne mogu složiti sa njegovom izjavom da bi nametanje rješenja po kojem bi dvije trećine klubova odlučivale o potezima predsjednika i potpredsjednika FBiH vodilo ka građanskom modelu. Realnost je da bi to značilo da će Dragan Čović vladati do smrti, jer te klubove ne formiramo na bazi grđanske volje, već na bazi Schmidtovog inžinjeringa”, istakao je Zuhrić. 

Nije dugo čekao na odgovor kolege u Parlamentu iz SDP-a BiH, a Čengić u odgovoru kaže: 

“Ne slažem se kolegom, time bi se omogućilo ko ima 1/3 delegata iz reda hrvatskog naroda može izbaciti HDZ, a to je upravo stanje prije nametanja bilo. Stim da je proširenje kluba Hrvata olakšalo dolazak do 1/3. I sam HDZ je toga svjestan zbog čega traže uvođenje kantona. Također HRS je vrlo otvoreno govorio koliko je to ‘opasno’ za HDZ”.

“Rekao sam korak ka građanskoj, a ne građanski model. Svako slabljenje mehanizama je dobro došlo. A mogućnost preglasavanja predsjednika ili potpredsjednika bi svakako bilo slabljenje”, zaključio je Čengić. 



(Patria/A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.