3.4.2023. 12:26
0
Nezavisni odbor PS BiH u narednim danima razmatra prijave za direktora DKPT-a i zamjenika direktora GP BiH
Nezavisni odbor PS BiH u narednih nekoliko dana nastavit će sjednicu koja je prekinuta 28. marta zbog nedostatka kvoruma, a na kojoj će razmotriti pristigle prijave na ponovljeni konkurs za direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela i zamjenika direktora Granične policije BiH.

Kako Patria nezvanično saznaje, na konkurse je pristiglo 12 prijava. Odranije je poznato da su se na konkurs prijavili Enes Karić koji je zainteresiran za poziciju u DKPT. Karić je komandant Jedinice za specijalnu podršku SIPA-e.

Na konkurs se prijavio i Mustafa Selmanović, komandant Specijalne jedinice Federalne uprave policije. 

Za sada su to dva kandidata sa najviše šansi da preuzmu upražnjene pozicije.

Novo Vijeće ministara BiH je s rang-liste koju je Nezavisni odbor dostavio još u avgustu 2022. godine, na sjednici održanoj 9. februara imenovalo kadrove iz reda Hrvata i Srba, ali zbog promjene političkih partnera iz reda Bošnjaka koji nisu bili saglasni s predloženim imenima, odlučeno je da se raspiše novi konkurs za direktora DKPT-a i zamjenika direktora GP BiH.

Nakon što budu provedeni intervjui sa kandidatima konačna rang lista bit će dostavljena Ministarstvu sigurnosti koje je predlagač na Vijeću ministara BiH.

Podsjećamo, direktor SIPA-e je Darko Ćulum čiji mandat je počeo 2020. godine, zamjenik je Zoran Galić, direktor GP BiH je Mirko Kuprešaković, dok su dva zamjenika u DKPT-u Đuro Knežević i Goran Amidžić.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.