7.4.2023. 16:34
0
Uspješno predstavljeno bosanskohercegovačko eCommerce tržište na prvom Balkan eCommerce Summitu
Sofija, 7. april - Više od 500 poslovnih predstavnika iz 17 zemalja okupilo se na prvom Balkan eCommerce Summitu, održanom 4. i 5. aprila u Sofia Tech Parku. Tom prilikom, učesnici i posjetitelji sajma imali su priliku upoznati se s eCommerce tržištem Bosne i Hercegovine.

Prezentacijom pod nazivom 'Otkrivanje potencijala eCommerca u Bosni i Hercegovini' Belma Agić i Orhan Gazibegović, predstavnici eCommerce asocijacije u BiH, koji su bili i službeni partneri događaja, predstavili su rezultate najnovijih istraživanja eCommerce tržišta koje je asocijacija provela sa svojim partnerima.

Kroz prezentaciju, istaknute su neke od najuspješnijih web trgovina i kurirskih službi iz BiH, te je prikazana njihova inovativnost, kvaliteta i konkurentske prednosti. Ovim nastupom otvorene su dodatne mogućnosti za regionalnu saradnju eCommerce biznisa iz BiH.

Cilj samita bio je promovirati suradnju i razvoj među zemljama regije, čime je osnažio postojeće
veze i stvorio nova partnerstva među balkanskim zemljama, doprinoseći rastu e-trgovine u regiji.

Forum je održan u trajanju od dva dana, a posjetitelji su, pored prezentacije o eCommerce tržištu naše zemlje,  imali priliku vidjeti i prezentacije o tržištima Rumunije, Grčke, Bugarske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Slovenije i Albanije.

Konferencija je obuhvatila i druge ključne teme, kao što su unutarnja i vanjska logistika, marketing, suvremena tehnološka rješenja za prodaju i komunikaciju, globalne i lokalne marketplace platforme, te softverska rješenja za unapređenje poslovanja i mnoge druge teme.

Belma Agić, izvršna direktorica eCommerce asocijacije u BiH, izjavila je: "Učešće na Balkan eCommerce Summitu bilo je odlična prilika za prezentiranje uspješnih primjera i potencijala Bosne i Hercegovine u e-trgovini, te za uspostavljanje novih veza s regionalnim partnerima."

"Naš cilj je potaknuti regionalnu suradnju i omogućiti našim domaćim web trgovinama da ostvare značajan utjecaj na širem tržištu, a ovaj Summit nam je pružio odličnu platformu za to."- dodao je Orhan Gazibegović, predsjednik Asocijacije. 

Balkan eCommerce Summit okupio je vlasnike eCommerce kompanija, predstavnike digitalnih agencija, pružatelje eCommerce usluga, kao i sve one koji su zainteresovani za eCommerce poslovanje. Događaj je pružio priliku za upoznavanje s najnovijim trendovima i inovacijama u industriji e-trgovine te za predstavljanje vlastitih poslovanja regionalnim tržištima.

Iz eCommerce asocijacije u BiH još ističu važnost kontinuiranog rada na unapređenju eCommerce sektora u Bosni i Hercegovini, kao i stvaranje novih prilika za suradnju s regionalnim partnerima, što će doprinijeti boljem poslovanju i većoj konkurentnosti bosanskohercegovačkih web trgovina na međunarodnom tržištu.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.