9.4.2023. 22:03
5
Ivana tužna jer nema gdje u Sarajevu kupiti ukrase za Uskrs, Nejra je pita: Recite mi gdje mogu sehuriti u 4 ujutro?
Politička analitičarka Ivana Marić na svom je Twitter profilu napisala da je tužna jer u Sarajevu u prodavnicama nije pronašla ukrase za Uskrs/Vaskrs.

Ušla danas u Jumbo da kupim neke kesice za uskršnja jaja jer znam da oni za svaki praznik imaju tih điđa. Kad tamo, nemaju ništa za Uskrs/Vaskrs. Znam sve, “Tržište diktira ponudu”, “Idi u Kiseljak ili Hrvatsku” i ono što inače govore, ali me to baš nešto rastužilo – napisala je Marić na svom Twitter profilu.

Rediteljica Nejra Latić Hulusić, koja vrlo često svojim objavama na društvenim mrežama izaziva mnogo pažnje reagovala je na ovaj tweet, te na svom svom Facebook profilu ‘odgovorila’ Ivani Marić.

Išla u Jumbo da kupim serdžadu i dva tespiha, nisu imali i samo mi je falilo da mi kažu idi u Arabiju ili Tursku pa kupuj to sebi. Odem do Jyska, nema ni tamo serdžada, ni tespiha. Odem u Merkator, nema ni tamo. U šta se ovaj grad pretvorio! Lažem, nisam išla ništa od toga tražiti tamo. Jutros sam išla raditi uskršnju misu u Katedrali Srca Isusova kao i zadnjih pet Uskrsa, tri Vaskrsa i sedam Božića. Draga Ivana, a i Sanja, duh ovog grada ne živi u trgovini niti je ikada živio. On živi u ljudima koji nam jutros donesoše jaja u reportažna kola na putu za misu i kojima ćemo večeras iftariti ja i kolega sa kola koji je postio pa nismo svoja razbili.

Ne živi ni u politici, niti je ikada u politici živio. Živi u dubokom razumijevanju normalnih potreba koje osjetimo jedni kod drugih, a koje uglavnom ne osjete korporacije, franšize, partije i ovi što mrze sebe do podne, ostatak svijeta od podne.

A, ako ne znate gdje popiti čašu alkohola u Sarajevu za Ramazan ili kupiti ukrase za Uskrs ili Vaskrs, slobodno me nazovite, sve ću vam reći gdje šta ima i još se raspitati i gdje je najbolje.

Zauzvrat bih voljela da mi kažete gdje mogu jesti sehur u 4 ujutro kad sam na terenu, dobiću šećer od Snikersa – napisala je Nejra, a u komentarima ispod objave dobila je brojne pohvale.



(Admir O.)

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.