13.4.2023. 14:34
3
Ovo su braća Karić, navodno uhapšeni u jučerašnjoj akciji MUP-a KS: Drže nargila bar "Dubai". Na Instagramu objavljuju kako luksuzno žive
Amer i Dino Karić su navodno uhapšeni u jučerašnjoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova KS pod nazivom "Overdose". Osim njih, privedeno je još šest lica.

Amer i Dino su poznati ugostitelji i drže nargila bar "Dubai" u sarajevskom naselju Hrasno, piše Avaz.

Braća su prilično aktivna na društvenoj mreži Instagram, te se ne libe pokazati kakav luksuzni život žive.

Jučerašnja akcija je provedena s ciljem dokumentovanja krivičnih djela neovlaštenog prometa opojnim drogama, oružjem i proizvodima dvojne upotrebe. Grupa je komunicirala putem Sky aplikacije.

U akciji su uhapšeni A.K. (1989), D.K. (1992), A.Z. (1993), A.S. (1983), A.K. (1994), A.J. (1989), Z.M. (1983) i E.B. (1976). Nad njima je provedena kriminalistička ovrada u prostorijama MUP-a KS.

Među uhapšenima su, prema navodima pomenutog medija i Adis Selimović, Zlata Mujkić i Aldin Zornić.

Saopćenje MUP-a KS

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije i Sektora za policijsku podršku Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, realizovali su operativno-taktičku akciju "Overdose" s ciljem dokumentovanja krivičnih djela Organizovani kriminal /čl. 250 KZBiH/ u vezi s Neovlaštenim prometom opojnim drogama /čl. 195 st. 2 KZBiH/ i Neovlaštenim prometom oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe /čl. 193 KZBiH/.

Postupajući po naredbama Suda Bosne i Hercegovine, policijski službenici izvršili su 18 pretresa na više lokacija na području Kantona Sarajevo: osam stambenih objekata, dva ugostiteljska objekta, šest putničkih motornih vozila i dva motocikla.

zaplijenjeni motocikl
FOTO: MUP KS

Izvršenim pretresima je pronađena određena količina novca, određena količina praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin, vatreno oružje – pištolj s pripadajućom municijom, te drugi predmeti koji će biti korišteni u krivičnom postupku.

zaplijenjeno motorno vozilo
FOTO: MUP KS

Policijski službenici su privremeno oduzeli i šest putničkih motornih vozila (Mercedes, Škoda, Fiat, BMW i dva VW), te dva motocikla (Honda, Yamaha) koji su deponovani u prostor Depoa oduzetih vozila MUP-a Kantona Sarajevo.

zaplijenjeno motorno vozilo
FOTO: MUP KS

Slobode je lišeno ukupno osam osoba, šest muškaraca i dvije žene: A.K. (1989), D.K. (1992), A.Z. (1993), A.S. (1983), A.K. (1994), A.J. (1989), Z.M. (1983) i E.B. (1976). Nad njima se trenutno u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS provodi kriminalistička obrada.

OTA "Overdose" rezultat je operativnog rada policijskih službenika koji su vršili analizu podataka dobijenih dešifriranjem komunikacija putem Sky aplikacije među osumnjičenim osobama. 

Predložen pritvor za petoricu 

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj uputit će prema Sudu BiH, prijedlog za određivanje mjere pritvora za pet osoba koje su uhapšene u jučerašnjoj akciji. 

Mjere pritvora zatražene su zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi, mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, kao i vršiti utjecaj na svjedoke i saučesnike, te ponovo počiniti kazneno djelo ili dovršiti započeto.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora, bit će proslijeđen Sudu BiH.

 
3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.