24.4.2023. 17:54
0
SDA traži reakciju NATO-a i PIC-a: Prestanite se povlačiti pred bahatim Dodikom, mogle bi uslijediti teške posljedice
Kolegij Stranke demokratske akcije (SDA) pozvao je međunarodnu zajednicu i pravosudne organe u našoj zemlji da konačno sankcionišu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Oni ističu da Dodikove posljednje prijetnje koje se ogledaju u uvođenju policijske kontrole na međuentitetskoj liniji i prijetnjama secesijom entiteta RS predstavljaju najozbiljniji napad na Dejtonski mirovni sporazum i ustavni poredak BiH.

- Krajnje je vrijeme da u okviru svog mandata reaguje Visoki predstavnik, kao i da Tužilaštvo Bosne i Hercegovine konačno sankcioniše neustavne i nezakonite aktivnosti Milorada Dodika, ističu iz SDA.

Članice PIC-a i NATO-a su pozvali da se "prestanu povlačiti pred Dodikom i njegovom bahatom politikom".

- Ukoliko se i nakon ovakvih prijetnji ne poduzmu odlučni i konkretni koraci, svi pobrojani snosit će dio odgovornosti za teške posljedice koje mogu uslijediti, kažu oni.

Imali su poruku iz aktuelnu vlast od koje traže da prestanu raditi ustupke lideru SNSD-a.

- Umjesto jalovih reakcija, treba da poduzmu konkretne korake u okviru institucija države Bosne i Hercegovine, zaključeno je iz SDA.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.