24.4.2023. 18:48
0
Sattler okupio predstavnike HDZ-a i Osmorke na konsultacijama: Konaković napustio sastanak
U rezidenciji Delegacije Evropske unije u Sarajevu, danas u 17 sati, počeo je susret predstavnika HDZ-a BiH i stranaka Osmorke.

Prema medijskim saznanjima, domaćin ovog susreta je šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler, a cilj sastanka je razgovor o aktuelnoj političkoj situaciji i nastavku formiranja vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Do susreta dolazi u ključnoj sedmici za ovo pitanje, s obzirom da se uskoro očekuje i intervencija visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta, piše N1.

Sastanku prisustvuje i predstavnik NES-a Nermin Ogrešević, iz čije su stranke više puta podcrtali kako neće pristati na kratkoročna rješenja.

Ispred HDZ-a BiH susretu prisustvuje predsjednik ove stranke Dragan Čović, a sastanak je zbog ranije preuzetih obaveza prvi napustio lider NIP-a Elmedin Konaković, ne dajući izjave okupljenim medijima.


(Admir O.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.