25.4.2023. 22:31
2
Histerija u RS zbog stava BiH u Vijeću Evrope: Traže i ostavke
Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović tražila je od Misije BiH u Vijeću Evrope da predstavnik BiH glasa protiv članstva Kosova u toj instituciji.

I pored toga, zamjenik ambasadora Misije BiH Tanja Milašinović Martinović bila je uzdržana.

“Od ovakvog glasanja, Republika Srpska se ograđuje, kaže predsjednik RS Milorad Dodik.

“BiH nije priznala nezavisnost tzv. Republike Kosovo i shodno tome predstavnik BiH na sjednici Komiteta ministara Vijeća Evrope treba da glasa protiv članstva u Vijeću Evrope”, napisano je u instrukciji Cvijanović, koju je 21. aprila uputila ambasadoru Misije BiH u Vijeću Evrope Ivanu Orliću.

Međutim, ambasador Ivan Orlić, na društvenim mrežama je objavio da je Tanja Milašinović Martinović glasala po njegovim uputama.

“Moja zamjenica je glasala po mojim uputama, a na osnovu instrukcije Ministarstva vanjskih poslova BiH i podijeljenog mišljenja Predsjedništva BiH.

Јa nisam antisrpski ambasador, a moja zamjenica još manje i sve što radimo radimo u interesu BiH, uključujući i Republiku Srpsku”, istakao je Orlić.

Predsjednik Narodne Skupštine RS Nenad Stevandić traži i ostavku Tanje Milašinović Martinović.

“Ona treba da odmah podnese ostavku i da se izvine narodu Republike Srpske i narodu Srbije”, rekao je predsjednik NSRS Nenad Stevandić, prenosi RTRS.

Inače, stav BiH u Vijeću Evrope izazvao je u RS svađu oko toga čiji je Milašinović Martinović kadar – SNSD-ov iili PDP-ov?

(Ajdin B.)

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.