26.4.2023. 13:52
2
Skandalozno obraćanje Nenada Stevandića upućeno Ramizu Salkiću: Dok ja pričam vi šutite, tako će uvijek biti u RS-u
Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske održava se danas u Banjoj Luci, a tokom njenog održavanja došlo je do verbalnog okršaja predsjednika ove entitetske institucije Nenada Stevandića i zastupnika Ramiza Salkića.

Stevandić je u svom govoru nazvao Salkića lažovom, na šta je Salkić zatražio poslovničku intervenciju poručivši mu da je vrijeđanjem prekršio Poslovnik NSRS-a.

- Poslanici su dužni da se s poštovanjem i dostojanstvom odnose jedni prema drugima. Vi ste meni rekli da lažem, ja imam pravo da kažem vama da vi lažete i obmanjujete. Ja ovdje govorim ono što mislim, znam i što mogu da potkrijepim, rekao je Salkić.

Salkić je problematizirao trošenje budžetskog novca na proslavu neustavnog dana RS-a.

- I ja punim budžet ovog entiteta, kako onda neko ima pravo da umjesto mene potroši 750.000 KM da obilježi 9. januar s kojim se ja ne slažem i kojeg je zabranio Ustavni sud. Otkud vam to pravo, čije su to pare, jesu vaše, iz vašeg džepa, kazao je on.

Na sve to mu je Stevandić poručio da "treba šutiti kad on priča".

- Ja sam iskazao poštovanje, trpeći čak i ovo što sad govorite. Imate odmah sad opomenu zbog dobacivanja. Kad ja pričam vi šutite, a i ja sam vas pustio. Tako će uvijek biti u RS-u, rekao je Stevandić.

(Ajdin B.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.