28.4.2023. 8:56
2
SDA putem SMS-ova poziva na proteste ispred Parlamenta FBiH: "Svi članovi, simpatizeri i građani da se okupe i iskažu protivljenje odluci visokog predstavnika"
Danas u 14 sati zakazana je sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH na kojoj bi, nakon jučerašnjih odluka visokog predstavnika trebala biti imenovana nova Vlada FBiH.

Tako bi trebala biti prekinuta trakavica oko formiranja vlasti u FBiH, koji podrazumijeva i odlazak vlade Fadila Novalića koja je više od tri godine radila u tehničkom mandatu zbog blokada HDZ-a.

Stranke Trojke i HDZ-a jučer su predale prijedlog za sastav nove vlade, koji su potpisali predsjednica i potpredsjednik FBiH Lidija Bradara i Igor Stojanović, dok Refik Lendo svoj potpis nije stavio. Međutim, s novim odlukama Schmidta, njegov potpis nije neophodan.

Od jučer se nižu reakcije sa svih strana na Schmidtovo korištenje Bonskih ovlasti, a prije sjednice Parlamenta FBiH na kojoj bi trebala biti imenovana nova Vlada će biti održani protesti koje organizuje ReSTART BiH. 

Iz tabora SDA pozivaju na proteste.

Tako je federalni zastupnik SDA Hamdija Abdić Tigar kazao da je "preče danas biti u 13 sati ispred Parlamenta nego u džamiji".

Također, portal Raport je objavio navodne SMS pozive SDA na današnje proteste.

“SDA poziva članove, simpatizere i sve građane da se u petak u 13,30 sati okupe ispred zgrade Parlamenta FBiH i iskažu protivljenje odluci visokog predstavnika kojom se suspendira Ustav FBIH, ignoriše izborna volja Bošnjaka i pokuša nametnuti neustavna Vlada FBiH”, navodi se u SMS poruci.


(Ajdin B.)
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.