1.5.2023. 19:15
1
Košarac: Sada možemo izglasati izgradnju plinovoda "Nova istočna interkonekcija"
FOTO: FENA
Staša Košarac, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara BiH, izjavio je kako su stvoreni svi uslovi da se na narednoj sjednici Vijeća ministara izglasa izgradnja plinovoda "Nova istočna interkonekcija".

On ističe kako su političari iz FBiH insistirali na tome da se pitanje izgradnje plinovoda sa Srbijom na dnevni red stavi nakon formiranja Vlade FBiH.

- Nema razloga da se o "Novoj istočnoj interkonekciji" ne glasa na sljedećoj sjednici Vijeća ministara. Svi preduslovi za to su stvoreni, čak je formirana i nova federalna vlada. To je bio zahtjev političke strukture iz Federacije BiH, što smo i mi uvažili i ispoštovali, rekao je Košarac.

Ističe kako su predstavnici iz Republike Srpske na državnom nivou bili "maksimalno korektni".

- Mi smo za pravednu politiku i jednak pristup, odnosno podršku strateški važnim razvojnim projektima, kazao je on.

(Erna H.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.