10.5.2023. 10:12
0
Mehmedović: Sutra je prvi test Vijeća ministara, pokušat će donijeti rješenje po štetu BiH
Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u državnom parlamentu, gostovao je jutros na BHRT-u i kazao kako je projekt „Otvoreni Balkan“ zapravo projekt „Velike Srbije“.

- Odobravanje odnosno izgradnja pozitivnog političkog ambijenta je razlog za raniji stav SDA, kazao je Mehmedović odgovarajući na pitaje voditelja zbog čega toj stranci ranije nije smetao stav nove vlasti.

- Vrlo je opasno ulaziti u političke projekte u kojima bi Srbija imala potpunu dominaciju, kazao je Mehmedović.

- Smatram da je „Otvoreni Balkan“ veoma veliki rizik i da bi Srbija pokušala ostvariti neke svoje ciljeve, poručio je Mehmedović.

Komentirao je i odgovor visokog predstavnika Christiana Schmidta poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću.

- Schmidt je pokušao reisa Kavazovića uvući u politički glib, svjedoci smo da unatrag deset godina imamo antidržavnu politiku od strane gospidina Milorada Dodika i Dragana Čovića i to nije problem Schmidtu, nego neka tamo izjava reisa Kavazovića.

To je njegov stav i ima pravo na to. Mi u BiH imamo problem odnosa visokog predstavnika prema jednom čitavom narodu. On svojim izvještajem u UN-u utiče da se etnički odnosi u BiH cementiraju, kazao je Mehmedović.

On je kazao i: “Sutra će na sjednici Vijeća ministara BiH biti prvi test, pokušat će donijeti rješenje po štetu Bosne i Hercegovine…”

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.