22.5.2023. 13:10
0
U NiP-u još uvijek ne mogu da se dogovore: Kulovac ili Gavrankapetanović će biti novi direktor KCUS-a
Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) u raspodjeli političkog plijena stranaka koje čine novu Vladu Federacije, treba pripasti Narodu i pravdi (NiP).

Već neka imena koja su u opticaju spominjala su se u medijima, a navodno dvije struje u ovoj stranci nisu se još usaglasile o tome ko će na čelo KCUS-a.

Za prvog čovjeka najvećeg Kliničkog centra u BiH spominje se prof. dr. Benjamin Kulovac, specijalista urolog. Međutim, pored ovog imena jedan dio NIP-a na čelu KCUS-a želi vidjeti Ismeta Gavrankapetanovića, sadašnjeg direktora Opće bolnice „Prim.dr. Abdulah Nakaš“, koji je s KCUS-a otišao zbog Sebije Izetbegović, kao i neki drugi ortopedi.

Gavrankapetanović je Patriji samo kazao 'da gdje god da radi i šta god da radi moja je dužnost da služim bolesnima'.

Nije mogao potvrditi da li su već ostvareni neki kontakti.

Prije zvanične podjele agencija i ustanova između stranaka Trojke koje čine Vladu FBiH pretpostavka je bila da će KCUS 'pripasti' SDP-u, te da će na čelo KCUS-a Haris Vranić, ministar zdravstva u KS.

Međutim, na kraju je SDP KCUS prepustio NIP-u, a u kojem za sada nema saglasnosti ko će biti kadar koji će naslijediti Sebiju Izetbegović.

(Patria/Ajdin B.)

KCUSNiP
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.