26.5.2023. 8:08
0
Tegeltija naružio Krišto: Može govoriti o NATO-u u svoje ime, ali ne i u ime cijele BiH
Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija rekao je da bi se nešto moglo nazvati vanjskopolitičkim ciljem BiH potrebna je saglasnost oba entiteta i sva tri konstitutivna naroda. On je reagirao na izjavu predsjedavajuće Borjane Krišto koja je na sastanku sa ukrajinskim ambasadorom istala da je NATO najvažniji vanjskopolitički cilj BiH.

"S tim u vezi, razumijem da oko članstva u NATO postoji konsenzus u Federaciji BiH, ali ne i na nivou BiH jer se tome protive Republika srpska, kao i njeni predstavnici na zajedničkom nivou. Siguran sam da je toga svjesna i Borjana Krišto, koja o odnosu prema NATO može da govori u svoje ime, ali ne i u ime cijele BiH", naglasio je Tegeltija.

Ukoliko se nastavi ova praksa ignorisanja jasno izražene volje Republike srpske, rekao je novoizabrani direktor UIO BiH, očigledno je da nova strategija vanjske politike BiH neće biti usvojena, jer ne vidimo dobru namjeru da se uvaže stavovi svih, već samo pojedinih naroda u BiH.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.