26.5.2023. 20:40
1
Dodik: Tamo gdje Srbi nemaju državu, nemaju ni slobodu
FOTO: Screenshot
Predsjednik RS Milorad Dodik obratio se na skupu "Srbija nade" koji se održava u Beogradu.

Vučić je rekao kako Srbija i Srbi danas tuguju zbog stradanja djece i da je RS zagledana u Srbiju.

- Neki su pomislili da je Srbija slaba. Ali Srbija nije slaba, i večerašnje okupljanje govori da nismo slabi. Naša tuga je način da budemo još jači. I oni koji su okupili bulumentu koja je usmjerena protiv države neće proći. 

Džabe Britancima i drugima što okupljaju satrape. Došao sam ovdje da u ime RS podržim snažnu, jaku i stabilnu Srbiju. Srbiju koju vodi Aleksandar Vučić - rekao je Dodik.

Dodik je naveo kako Srbija treba i mora da bude poštovana.

- Mi smo jedan narod, Srbi, i da pokažemo svima da nema Bosanaca i Srbijanaca, već samo Srba. Mi želimo da živimo u miru, ali nećemo dozvoliti da nas ponovo uvuku u sukobe - rekao je Dodik.

On se osvrnuo i na današnja dešavanja na Kosovu.

- Danas smo uz našu braću i sestre na Kosovu. Davno smo naučili da slobode nema bez države. Tamo gdje Srbi nemaju svoju državu nemaju ni slobodu. 

Važno je da budemo s našim ljudima na Kosovu. Jednako kao sa onima u RS, Crnoj Gori i svugdje u svijetu. Važno je da kažemo da hoćemo stabilnu Srbiju, normalnu Srbiju, koja zna da prikupi snagu i koja se raduje. Toj Srbiji smo posvećeni - poručio je Dodik, navodi Avaz. 


(A.R.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.