29.5.2023. 12:03
0
Čampara: Ograničavanje brzine sa 60 na 50 km/h je fula i nije rješenje
Aljoša Čampara, zastupnik NiP-a u Skupštini KS i bivši ministar unutrašnjih poslova FBiH, gostovao je u Jutarnjem programu BHRT-a gdje je, između ostalog, komentarisao i nesreću u Sarajevu u kojoj je ubijena Azra Spahić.

– To je samo jedan od primjera kada se “neka budala napije, uzme auto i vozi bez vozačke i ubije jednu mladu djevojku, rekao je Čampara.

O tome da li se ova nesreća mogla spriječiti istakao je kako je ovo zapravo jedan kontinuirani proces, na kojem se treba raditi duže vrijeme.

– To je jedan kontinuirani proces, pooštravanje kaznene politike, kamera, ležećih policajaca, policajca koji su stalno prisutni na teretnu, treba slušati struku, saobraćajni fakultet. Moglo se uraditi više, treba se raditi, svjesni smo situacije, vidimo nekada šta se dešava pogotovo u večernjim satima. Treba raditi na prevenciji, ali i kaznenoj politici, rekao je Čampara.

Rekao je kako ovo nije prvi put da neko ko skrivi nesreću nema vozačku dozvolu.

– Odgovornost je MUP-a KS, ne trebamo se praviti slijepo i govoriti da niko nije kriv. Mlada djevojka izađe i jedan luđak je ubije. Međutim, šta će značiti ako neko podnese ostavku, to ne može vratiti jedan mladi život, rekao je.

O novim mjerama koje je Vlada KS donijela jučer, Čampara ističe da one nisu rješenje.

– To je jedna fula, nije rješenje ograničavanje brzine sa 60 na 50 km/h. Nisu krivi oni koji voze 60 na sat, već oni koji voze 120 u alkoholiziranom stanju. Dobre mjere su pojačano prisustvo policije, tvrdi Čampara, navodi Fokus.ba. 


(A.R.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.