30.5.2023. 19:47
0
Krišto sa predstavnicima sindikata zaposlenih u institucijama Bosne i Hercegovine, formiraju se timovi za postizanje konsenzusa
Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto i predstavnici reprezentativnih sindikata u institucijama Bosne i Hercegovine razgovarali su danas o zahtjevu sindikata za otvaranje procesa kolektivnog pregovaranja.

Na sastanku je usuglašeno da se čim prije formiraju timovi za pregovaranje i nastave pregovori u cilju postizanja visokog stepena konsenzusa oko preciziranja teksta budućeg kolektivnog ugovora, imajući u vidu činjenicu da Bosna i Hercegovina nema potpisan kolektivni ugovor sa zaposlenima na nivou institucija BiH. 

Tokom sastanka s predstavnicima Samostalnog sindikata državnih službenika i zaposlenika u institucijama BiH, Saveza sindikata policijskih organa u BiH i Sindikata Uprave za neizravno oporezivanje naglašena je važnost otvorenog dijaloga u rješavanju svih pitanja na realnim temeljima.   

Krišto je iskazala razumijevanje za probleme koje su iznijele delegacije sindikata, istaknuvši  da su Vijeće ministara BiH i sindikati zaposlenih u institucijama BiH partneri koji trebaju zajednički raditi na reguliranju i jačanju prava zaposlenih u institucijama BiH.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.