31.5.2023. 19:15
0
Al Shiddi Sarajevo otkupio 914 dionica nekadašnjeg bh. trgovačkog giganta, sada je skoro 100% vlasnik
Poslovna grupa Al-Shiddi Trading sa sjedištem u Saudijskoj Arabiji i njen bosanskohercegovački ogranak Al-Shiddi International d.o.o. Sarajevo povećali su procentualni udio u bh. veletrgovcu Magros Veletrgovina.

U javnoj ponudi koja je okončana 30. maja, Al-Shiddi International otkupio je 914 dionica Magros Veletrgovine, čime su dva povezana lica udio u ovoj kompaniji povećala sa 99,55 posto na 99,63 posto.

Dionice su plaćene po 150 KM za svaku, što znači da je za otkupljenih 914 dionica plaćeno 137.100 KM.

Značajan broj dioničara ipak nije prihvatio ponudu Al Shiddija pa Magors Veletrgovina još uvijek ima 249 dioničara, prenosi Indikator.ba.

Nakon ponude za preuzimanje treba očekivati i pokretanje poatupka istiskivanja manjinskih dioničara saglasno Zakonu o preuzimanju dioničkih društava FBiH.

Ortačka grupa Al-Shiddi je 2006. godine je kupila državni kapital u Magros Veletrgovini, a na lokaciji te kompanije na Marindvoru izgrađen je Sarajevo City Center.

(Ajdin B.)

Al Shiddi
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.