5.6.2023. 14:01
0
Osumnjičeni Pejović Dragan u okviru Sky predmeta izručen iz Srbije u BiH
FOTO: N1
Postupajući na temelju potjernice raspisane na zahtjev Tužiteljstva BiH, pravosudne institucije R Srbije, danas su pravosuđu BiH predali osumnjičenog Pejović Dragana, zv.”Bosanac” rođenog 1985. godine u Trebinju.

Osumnjičeni je pod istragom tužiteljstva, kao prvoosumnjičeni u SKY predmetu koji obuhvata veći broj osoba, sa područja Trebinja i Foče, osumnjičenih za krijumčarenje velikih količina opojne droge marihuana, najčešće sa područja Crne Gore u BiH, u ukupnoj količini od više stotina kilograma, kao i neovlašten promet oružjem i vojnom opremom.

Ova istraga, jedan je od prvih predmeta formiranih uz dokaze iz Sky i Anom aplikacija, a za navedenim osumnjičenim, koji je posjedovao kriptu za zaštićenu komunikaciju, tužiteljstvo i agencije za provedbu zakona, tragali su više mjeseci, nakon čega je lociran na području Srbije, gdje je lišen slobode.

Nakon što bude predan tužiteljstvu, postupajući tužitelj poduzet će dalje aktivnosti usmjerene na određivanje mjere pritvora za osumnjičenog, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.